Date: Thu, 10 Feb 2011 17:06:05

Author: Donald A Smith

Subject: Re: Stuck ballistic cart accessory

Post:

Battery is fine. 8.9 V. I tried, just for kicks, a brand new
battery, 9.5 V, and neither made any difference as far as the latching
went.

Yours,

Don

On Thu, Feb 10, 2011 at 5:00 PM, Donald A Smith wrote:
> Hi,
>
> The LED blinks. I haven't actually measured the battery potential.
> I'll try that.
>
> Don
>
> On Thu, Feb 10, 2011 at 4:35 PM, Santos Ramirez
> wrote:
>> Does the battery "latch" the spring? Checked battery?
>>
>>
>>
>> Donald A Smith wrote:
>>>
>>> Greetings, all,
>>>
>>> I just had the opposite problem. The spring won't lock into the
>>> cocked position. I push it down, it comes right back. I can't even
>>> feel any jiggle that might be a latch *trying* to catch. This
>>> apparatus we purchased about a year ago -- it worked *great*, and then
>>> I put it in a drawer for a year, until I just tried to use it again.
>>> I've written Pasco, but has anyone here had this problem? I can't see
>>> any way to get at the latch mechanism to try to fix it; it seems to be
>>> enclosed in a smooth cylinder. I didn't want to actually take it
>>> completely apart unless I had to.
>>>
>>> Thanks in advance,
>>>
>>> Don Smith
>>> Guilford College
>>>
>>> On Fri, Sep 24, 2010 at 1:52 PM, Adam Beehler
>>> wrote:
>>>
>>>>
>>>> Doubt it might be the problem, but just in case... When I use an index
>>>> card to trip the photogate, I must color the part of the card that is
>>>> doing
>>>> the tripping black. Often, a white card does not do it for me. Just a
>>>> thought.
>>>> Adam Beehler
>>>>
>>>> On 9/24/2010 9:16 AM, Andrew Morrison wrote:
>>>>
>>>>>
>>>>> I've been trying to trip the trigger with an index card. No go, and
>>>>> the frustrating part is that the LED only indicates whether the power
>>>>> is on, not whether the photogate is tripped.
>>>>>
>>>>> I've been mostly trying to make it go without a ball in it at all,
>>>>> since the launcher part is all the way down. I assume that it will
>>>>> "dry fire" if it is working?
>>>>>
>>>>> On Fri, Sep 24, 2010 at 9:42 AM, David Sturm
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Check to make sure that the photogate trigger works if you put
>>>>>> a solid card in the gap?
>>>>>>
>>>>>> If it launches, then the problem could be alignment of the tab
>>>>>> accessory
>>>>>> on the track missing the gate?
>>>>>>
>>>>>> Also, be sure to try the other balls? I once had a colleague put
>>>>>> a ball bearing in, instead of the yellow plastic ball. (Needless to
>>>>>> say,
>>>>>> there's a magnet in there. )
>>>>>>
>>>>>> David
>>>>>>
>>>>>> ====================================================
>>>>>> David E G Sturm - sturmde@maine.edu - 1.207.581.1241
>>>>>> --Physics& Astronomy Instructional Laboratories
>>>>>> --Bennett Hall Lecture Demonstration Facilities
>>>>>> --Mainely Physics Road Show --PIRA Past President '09-'10
>>>>>> Dept of Physics& Astronomy -- University of Maine
>>>>>> 5709 Bennett Hall -- Orono ME 04469-5709
>>>>>> http://www.physics.umaine.edu/
>>>>>> =============================================
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
>
> --
> Donald Smith
> Guilford College Physics Department
> http://www.guilford.edu/physics/dasmith
>



--
Donald Smith
Guilford College Physics Department
http://www.guilford.edu/physics/dasmith


From tap-l-owner@lists.ncsu.edu Thu Feb 10 17:25:27 2011

Back